Çinaydi canım çinaydi!




    

   Peki nedir bu çinaydi?

 Çincede canım anlamına gelen ancak telaffuzunu asla yapamadığımız bizliğimiz ile yoğurulup sonunda ‘aynen canım aynen’ muhabbetine çevirdiğimiz müthiş kelime. Her arkadaş grubunda kimsenin anlamadığı bakışmalar, onlara ait kelimeler, gülüşmeler vardır ya hani bu da bizim aramızda öyle kelimelerden birisi. Leb demeden leblebi miydi?! Hah işte Çinaydi tam da o!

Birlikteyken boş boş gezmek hobilerimiz arasındadır. (Vazgeçilmez arkadaşlık aktiviteleri ehuehe.) Optimumda gördüğümüz bir kitap evinden içeri girer girmez bizim en büyük ilgi alanımıza 
dil-language bölümüne dalış yaptık. Ben Japonca o Çince dil kitaplarını alıp telaffuzlarını bulmaya anlamlarını ezberlemeye çalışırken bizi zorlayan o müthiş kelimeyle tanıştık tabii. 
Etrafımızdaki çalışanlar, müşteriler bizim çabalarımıza anlam yüklemeye çalışırken biz o sırada telaffuzlarla cebelleşiyorduk tisihiih. En zorlandığımız kelime en aklımızda kalan sözümüz oldu işte böylelikle. Hadi çinaydiler hep beraber takipleşmeye, paylaşmaya ne dersiniz? Sizin arkadaşlarınızla olan komik, kimsenin anlam veremediği kelimeler bakışmalar var mı ? Sizin hikayenizi yaşamayı merakla bekliyoruz!


Hiç yorum yok:

Çinaydi canım çinaydi!

          Peki nedir bu çinaydi ?  Çincede canım anlamına gelen ancak telaffuzunu asla yapamadığımız bizliğimiz ile yoğuru...

Blogger tarafından desteklenmektedir.